Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Citeste revista surorilor
de la FRBCA


Click the image to download

Follow us on Vimeo       
In Memoriam

Emilia Hreniuc
(17 Aprilie 1953 - 20 Noiembrie 2017)

First Romanian Baptist Church of Atlanta anunţă plecarea în veşnicie a sorei Emilia Hreniuc. Ne rugăm ca Dumnezeu, Mângăietorul să atingă inimile celor îndureraţi din familie.
"Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pămîntească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer dela Dumnezeu, o casă, care nu este facută de mînă ci este vecinică.." 2Corinteni 5:1

The Viewing service will be held on Friday December 1, 2017, at 7:30PM, at Flanigan Funeral Home, 4400 S Lee St. Buford, GA 30518; Phone 770 932-1133.

The Funeral will be held on Saturday December 2, 2017, at 1:00PM, at the same address, followed by the burial service at Hamilton Mill Memorial Chapel cemetery, 3481 Hamilton Mill Rd. Bufford, GA 30519; Phone 770 945-6924.

 In lieu of flowers, donations may be made to the Atlanta chapter of the Alzheimer's Association.

Ambele servicii vor fi transmise Live în acest website.Daţi un Click aici pentru a accesa transmisia.
Both services will be broadcasted Live in this website.Click here to access the live broadcasting page.

Urmariti serviciile funerare in aceasta pagina:

Serviciul de priveghi

 

Serviciul de inmormintare

Serviciul de inmormintare - cimitir
Burial service

Emilia Hreniuc - Necrolog

Emilia Hreniuc s-a nascut in primavara anului 1953 in ziuia de 17 Aprilie , in orasul salajan, Jibou, Romania intr-o familie de credinciosi Alexandru si Viorica Petre. A avut o copilarie fericita, crescind impreuna cu celelalte doua surori, Lidia si Elena. A frecventat biserica crestina locala unde a participat activ in formatia orchestrei si a corului mixt. I-a placut sa citeasca biblia unde a gasit raspuns potrivit petru lupta zilnica impotriva pacatului si a pastrarii curateniei morale.

Scoala primara si liceul le-a urmat in orasul natal si apoi continuind studiile la Scoala tehnica de Hydrologie, Arad, unde a obtinut Diploma in domeniul Hidrologiei in anul 1976.

Emilia a avut un dar deosebit de a recita poezii crestine si in multe biserici din tara se intorceau suflete noi la pocainta. Asa se face ca in vara anului 1975, la o misiune a unei biserici din Arad in Suceava, un tinar student de la Plolitehnica din Iasi ramine cucerit de mesajul poeziei recitate de Emilia si mai tirziu in 1977, Emilia se casatoreste cu acest tinar care devine sotul ei devotat, Stefan Hreniuc care a iubit-o si a ingrijit-o cu drag si devotement pina la sfirsit.

In 1978 isi urmeaza sotul cu repartitie in Oradea. Aici devine membra la Biserica Speranta pastorita de de Iosif Ton si participa in Corul bisericii cu vocea ei sublima de soprano. Participa cu poezii in activitatile misionare prin tara a corului barbatesc alaturi de mesajele de evanghelizare ale fratelui Dr. Iosif Ton. In 1980 renunta la serviciul ei de la Statia Hidro-Meteorologica Oradea si se dedica la cresterea si educarea fiicei Bianca, nascuta in Ianuarie 30, 1980. In iulie 1986, se stabileste definitiv cu sotul si fiica in USA, Phoenix, Az. unde urmeaza cursurile de specializare la Arizona Beauty Academy, primind in 1987 Licenta cu onoare de Master Cosmetologist si Skin Care. In 1988 se stabileste cu domiciliul in Atlanta si isi comite o buna parte din timpul ei in profesia de Skin Care in salonul ei personal, "Emilia European Skin Care". In Atlanta participa la programele bisericilor: First Romanian Baptist Church, Rehobot Baptist Church and Second Ponce De Leon Baptist Church, traind o viata model cu cumpatare, evlavie, onestitate, respect si dragoste pentru cei din jurul ei.

Emilia a sfatuit si a inspirat pe clientele sale si pe multi altii la acest fel de trai evlavios si cu raspundere in fata lui Dumnezeu, ea fiind-le un exemplu personal.

In timpul liber, Emiliei ii placea sa se plimbe in aer liber si sa admire natura, copacii si frunzele fosnind pe ramuri in adierea vintului. Se minuna totdeauna de perfectiunea cu care Dumnezeu a creat armonios acest univers, si-i placea sa asculte muzica crestina, clasica si muzica simfonica de relaxare privind la minunatiile naturii din jur. A savurat cu placere briza oceanului Atlantic pe plaja din Daytona beach. Aici in timp ce desena pe nisip I Love You, se simtea mai aprope de cer si de Creatorul lui si atunci imi spunea in soapta din poezia lui Eminescu.

"Mai am un singur dor, In linistea serii,/ Sa ma lasati sa mor la marginea marii,/ Sa-mi fie somnul lin si codrul aproape,/ Pe intinsele ape sa am un cer senin./ Si nimeni-n-urma mea nu-mi plinga la crestet,/ Doar toamna glas sa dea frunzisului vested."

Si asa a fost viata Emiliei scurta; s-a asemanat cu o floare; primavara a inflorit in toata splendoarea ei si apoi dupa ani de zile, tirziu toamna s-a ofilit,s-a stins din viata la 20 Noiembrie 2017, dupa o nemeritata si cruda boala de Alzheimer's avind suportul, devotamentul si dragostea sotului ei pina cind Domnul cerului a chemat-o la el acasa la cel care L-a iubit si L-a slujit.

"Vino sluga buna si credincioasa, ai fost credincioasa in putine lucruri te voi pune in mai multe, intra in bucuria stapinului tau."

Sa ne ajute Domnul sa traim o viata model ca sa cistigam acest loc in imparatia cerului. La revedere, ne vom intilni la cele tarmuri unde vom fii pentru totdeauna impreuna cu Domnul.

Cei ce ramin in urma Emiliei sint: Sotul Stefan, fiica Bianca cu sotul Joshua si nepotul Gavin Krick.

Serviciul de Priveghi va fi tinut Vineri, Decembrie 1, 2017 la ora 7:30pm la FLANIGAN Funeral Home cu adresa: 4400 S Lee St. Buford, Ga. 30518, tel. 770-932-1133

Serviciul de Inmormintarea va avea loc Simbata, Decembrie 2, 2017 la ora 1pm tot la Flaningan Funeral Home la aceasi adresa, de unde se va merge la Cimitirul Hamilton Mill Memorial Cemetery , cu adresa: 3481 Hamilton Mill Rd. Buford, Ga. 30519, tel. 770-945-6924.

In loc de Flori puteti face donatie la Atlanta chapter of the Alzheimer's Association.

 

 

© 2009 FIRST ROMANIAN BAPTIST CHURCH of ATLANTA ®. All rights reserved.
Javascript Menu by Deluxe-Menu.com